Home / Lifestyle

Lifestyle

Wat houdt het in?

Ons lifestyle programma is er voor iedereen die een gezonde levensstijl wil aanleren. In ons programma leer je de juiste keuzes te maken. Samen zorgen wij ervoor dat we jouw doelen bereiken, welk doel dat ook mag zijn! Lifestyle gaat verder dan sporten alleen. Het gaat over bewustwording. We helpen je een gezond voedingspatroon aan te leren waar je nog jarenlang profijt van zult hebben.

Stop het diëten!

Het woord dieet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Iedereen heeft wel is een dieet geprobeerd met of zonder goede resultaten. We horen dagelijks termen als Paleo, keto, intermittent fasting en ga zo maar door. Ook zien we steeds weer nieuwe producten voorbij komen die ons geen gouden bergen beloven, maar ons wel minimaal 10 kilo laten afvallen binnen twee weken.

 

Er is geen quick fix

Over deze “super” producten gaan wij het geen eens hebben want dit is simpelweg zonde van je geld. Als het aankomt op afvallen bestaat er geen quick fix. Het gaat om een duurzaam proces waarbij de leefstijl wordt aangepast om zodoende je fysieke doelen te behalen.

 

Calorietekort

Dit houdt in dat er sprake moet zijn van een calorietekort om gewicht te verliezen. Dit brengt ons meteen bij bovenstaande termen. Elk dieet, of het nou paleo, keto of koolhydraat arm is, werkt simpelweg door het feit dat er sprake is van een calorietekort. Welke vorm van eten het beste bij jou past is een persoonlijke voorkeur.

Programma op maat

In onze programma’s hanteren wij dan ook niet perse één methode, maar kijken wij per individu wat het beste past. Er bestaat geen “beste” methode en er bestaan al helemaal geen wonderproducten. Wij zorgen ervoor dat er consistent een calorie tekort gecreëerd wordt. Je zult merken dat je fysieke doelen dichterbij en makkelijker te bereiken zijn dan jij denkt. Laat ons je helpen!

Herstel is belangrijk

Hoe kan je lichaam herstellen als je niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgt? Hoe kun je het uiterste uit je workout halen als je niet voldoende voedingsstoffen in je lichaam hebt? Ken je die uitspraak ‘abs are made in the kitchen’? Als je doel is om af te vallen, spiermassa te vergroten of om je simpelweg fitter te voelen gedurende de dag, zul je toch echt moeten beginnen bij je voeding. Want dat proces is verdeeld over de gehele dag en niet over dat ene uurtje in de sportschool of over dat rondje wat je hardloopt.

Wat jouw lichaam nodig heeft is afhankelijk van je geslacht, leeftijd, doel en hoe lang, vaak en intensief je sport. Daarom geloven wij dat er geen vast model is wat je op iedereen kunt toepassen. Iedereen is anders. Daarom vinden wij maatwerk en persoonlijke aandacht zo belangrijk.

Brandstof

Glucose is de belangrijkste brandstof voor ons lichaam. Wanneer je koolhydraten eet worden deze in je lichaam afgebroken tot kleinere deeltjes. Hierdoor kunnen ze uiteindelijk als glucose in het bloed opgenomen worden. Wanneer het opgenomen is in je bloed word het vanaf daar gebruikt door je spieren of word het opgeslagen in je lichaam als glycogeen in de spieren of lever.

Glycogeen

Deze opslag zorgt ervoor dat je nooit zonder brandstof komt te zitten. Glycogeen is dus de opgeslagen vorm van glucose.⁣ ⁣Het is dus erg belangrijk om voldoende koolhydraten te eten voordat je gaat sporten. Wees niet bang dat koolhydraten je dik maken of worden opgeslagen als vet. Je hebt koolhydraten nodig om zo optimaal mogelijk te presteren tijdens sportmomenten.⁣

Bouwstoffen

We helpen je in ons programma graag de juiste bouwstoffen te gebruiken. We zorgen ervoor dat je precies de goede verhouding binnenkrijgt op precies de goede momenten! Gegarandeerde spiergroei. 

Lifestyle iets voor jou?

Wil jij aan de slag met ons lifestyle programma? Meld je snel bij ons aan en we plannen een moment in om de mogelijkheden rustig door te spreken. 

Silverback Dronten is een gym waar CF, personal training en lifestyle samen komen. Bij Silverback hebben we oog voor zowel het team als ook het individu. Ook fit worden?

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi!

Leuk dat je op onze website bent. Heb je vragen? Stel ze ons gerust via WhatsApp. We helpen je graag.

Sportieve groet, Silverback