Home / Circuit training

Circuit training

Wat is Circuit Training?

Circuittraining is een vorm van trainen waarbij je meerdere oefeningen achter elkaar uitvoert. Hierdoor train je het hele lichaam. Het doel van circuittraining is het verhogen van de conditie, spierkracht en flexibiliteit. Deze vorm van sport is voor iedereen weggelegd. De oefeningen worden namelijk op je eigen niveau ingeschaald.

Train je hele lichaam

Het voordeel van een circuit training is dat je het hele lichaam traint. Vergeet leg-day of biceps-dag, je krijgt een prikkel in elke vezel van je lichaam. Door op deze manier te trainen vraag je het maximale van jezelf. De trainingen zijn zorgvuldig opgebouwd. Gegarandeerd kapot gaan dus!

Spiergroepen

Bij circuit training train je vooral (en als eerste) de grote spiergroepen. De spiergroepen komen stuk voor stuk aan de beurt, daardoor train je het hele lichaam. 

Hoe ziet een circuit training er uit?

Een training bestaat uit 4 of meer workout-rondes. Elke oefening wordt meerdere keren herhaald, het aantal herhalingen is afhankelijk van de oefening. De training bestaat uit een groep van maximaal 10 personen met één trainer. De trainer let er goed op dat de oefeningen op een veilige en verantwoorde manier uitgevoerd worden. Veiligheid staat bovenaan!

Waarom een circuit training?

Trainingen worden ingeschaald op niveau, dat maakt deze trainingsvorm toegankelijk voor jong en oud. Bij elk onderdeel in het circuit belast je een andere spiergroep. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit een training kunt halen en hierdoor bereik je makkelijker je doelen. De trainingen zijn in groepsverband, waardoor je snel nieuwe mensen leert kennen. Groepsgenoten kunnen elkaar goed stimuleren om het maximale uit een training te halen. De oefeningen uit de training zijn heel functioneel. Je zult merken dat normale dingen uit het dagelijks leven je gemakkelijker afgaan.

Iets voor jou?

Dat kun je het beste zelf ervaren! Dus waarom kom je niet een vrijblijvend proeflesje doen? We heten je van harte welkom. Meld je snel bij ons aan en we plannen een juist tijdstip in!

Silverback Dronten en Zwolle is een gym waar CF en personal training samen komen. Bij Silverback hebben we oog voor zowel het team als ook het individu. Ook fit worden?

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi!

Leuk dat je op onze website bent. Heb je vragen? Stel ze ons gerust via WhatsApp. We helpen je graag.

Sportieve groet, Silverback